2016-11-21-huf.pngIgaz, hogy a dollárbikák az amerika választást követően újból támadást indítottak, a karámajtót azonban nem tudták áttörni. Meglepő, de a múlt heti őrült USD szárnyalása után sem változott az USDHUF technikai képe. Sőt, 292 forint környékén eladási zónába érkezett a devizapár, ahogy az elmúlt hónapokban ez a szint erős ellenállási zóna volt. 

usdhuf_hetes_grafikon.png

Sem az EURHUF, sem az USDHUF áfrolyammozgása nem favorizál további jelentős HUF gyengeséget rövid távon. A múlt heti nagy száguldás után meglepőnek hangzik, de sem hosszútávon, sem középtávon nincs erős egyértelmű emelkedő lendülete a deviazpároknak. Míg az EURHUF mindkét időintervallumban trendnélküli mozgást mutat, addig az USDHUF inkább sávozót. Ebből adódoan rövid távon  könnyedén magára találhat a HUF és akár 3-5%-ot erősödhet a következő hetekben. Értéket az USDHUF-on a 278-as szint körül látunk, amíg az EURHUF-nál 304 körül található vételi zóna.

usdhuf_napos_grafikon.png

Nyilván a USD-nek jelenleg nagyon komoly hátszele van, így inkább egy gyenge devizával érdemes összekapcsolni a magára találó HUF-t. Véleményen szerint, ez a gyenge deviza akár a GBP vagy az EUR lehet, hiszen mindkét deviza ellen elég jól teljesített a  magyar fizetőeszköz az elmúlt hónapokban. Az EURHUF-on egy gyors felszúrás a 313.50-es szint fölé kiváló eladással bír. Ezt mind a technikai, mind pedig a fundamentális elemzés is alátámasztja, hiszen technikailag itt található egy letörési pont, valamint a nemzetközi tőzsdék hangulat továbbra is segítheti a magyar fizetőeszközt.

2016-11-21-eurhuf.png

 

Címkék: gazdaság európa fed elemzés tőzsde gazdasági növekedés

A bejegyzés trackback címe:

https://privatebanking.blog.hu/api/trackback/id/tr8111939141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása