eqa_logo.jpgTisztelt Partnerünk!

Az elmúlt időszakban a Magyar Nemzeti Bank (MNB) vizsgálata feltárta, hogy több, társaságunktól független pénzügyi cégnél súlyos szabálytalanságokat követtek el. Az ezeket a vállalatokat jellemző tisztességtelen üzleti magatartás miatt bizalomhiány alakult ki, ami sajnos a szabályosan és etikusan működő szervezeteket, így társaságunkat is érinti.

Ezzel összefüggésben ezúton is szeretnénk tisztázni, hogy anyavállalatunk az Equilor Befektetési Zrt. és az Equilor Alapkezelő semmilyen formában nem érintett az MNB által feltárt visszás ügyekkel, szolgáltatókkal kapcsolatban. Az érintett társaságokkal semmilyen üzleti kapcsolatban nem állt.

Szeretnénk kihangsúlyozni, hogy társaságunk semmilyen felügyeleti elmarasztalásban nem részesült.

Az Equilor Alapkezelő nem vezet ügyfélszámlát. Az általunk kezelt befektetési alapok értékpapírjai, pénzeszközei társaságunktól független letétkezelő banknál, a Raiffeisen Bank Zrt-nél vannak elhelyezve.

A letétkezelő:

-          saját eszközeitől elkülönítetten vezeti a pénz- és értékpapírszámlákat, így tartja nyilván minden pillanatbanaz alapkezelő befektetési tevékenysége során az Alap javára megszerzett eszközöket,

-          elvégzi az értékpapírok letétkezelését és őrzését,

-          elvégzi az alapokat érintő adásvételi ügyletek elszámolásával kapcsolatos teendőket,

-          minden forgalmazási napra vonatkozóan nettó eszközértékelést készít: ellenőrzi, hogy az alapban lévő összes eszköz valós piaci értéken kerül-e kimutatásra. Ily módon az alapkezelő által készített napi értékelés és az ettől függetlenül készülő letétkezelői értékelés napi szinten biztosítja az alapban lévő eszközök napi piaci értékének valós értéken történő meghatározását,

-          napi szinten a törvényi és a kezelési szabályzatban meghatározott limiteket is ellenőrzi.

Az alapjainkban lévő összes befektetési eszköz rendelkezésre áll, erre vonatkozóan az Equilor Alapkezelő letétkezelőjének nyilatkozatát az alábbi linken tekintheti meg:

http://eqa.hu/downloads/Letetkezeloi_nyilatkozat.pdf

Az alapkezelő és a befektetési alapok független letétkezelő általi napi szintű ellenőrzés mellett az Equilor Alapkezelő a törvényi szabályozásnak megfelelő, belső ellenőrzési, kockázatkezelési és partnerminősítési rendszert működtet, amely teljes mértékben biztosítja az alapkezelő működésének tisztaságát, átláthatóságát. 

Köszönjük bizalmukat, teljesítményünkről informálódhat a www.eqa.hu weboldalunkon.

Budapest, 2015. március 11.

                                                                                                           Pillár Zsolt

                                                                                                   Equilor Alapkezelő Zrt.

                                                                                                         vezérigazgató

Címkék: biztonság jogszabály menedzsment biztosítás bizalom jegybank kockázat befektetési alap alapkezelő kockázatkezelés equilor letétkezelő MNB prudens működés eqa

A bejegyzés trackback címe:

https://privatebanking.blog.hu/api/trackback/id/tr977262493
süti beállítások módosítása