Ma olvastam, hogy a kihalás veszélye fenyegeti a zeneboltokat az online kereskedelem miatt. Amerikában, Nagy-Britanniában és Franciaországban eltűnnek a CD-k a boltokból.

tech01

 

Ahogy ezt olvastam, az jutott eszembe, hogy hány hasonló „világmegváltó” termék kopott ki a hétköznapjainkból, amik meghatározták akár egész gyerekkorunkat is. Nem kell messzire menni. A kazettát úgy váltotta le a CD egy pillanat alatt, hogy mire az ember összegyűjtötte a pénzt egy jó walkmanre, addigra már a „menőknek” discmanjük volt. De hasonló a helyzet egy jó VHS videó magnóval is, amikor bekopogott a DVD, no meg az 5.1-es dolby digital. Bizony-bizony így múlik el egy világ dicsősége.

Ezzel kapcsolatban jutott eszembe, hogy a befektetők is mindig fixnek, biztosnak vesznek olyan dolgokat, mint likviditás, alacsony hitel kamat, magas hozamok, bizalom, pedig bizony ezek is nagyon törékeny portékák a piacon. Az elmúlt több mint 30 évből, ha mást nem is, akkor legalább annyit biztos megtanultam, hogy minden változik, még én magam is. Amíg az ember nem ragadt be egy kis papírba, mert egy pillanat alatt eltűnteke a befektetők, ezáltal megszűnt a likviditás, addig nem tudja értékelni a nagy papírok által nyújtott likviditást. Hasonlóan érezhetik magukat a Görög állampapír tulajdonosok is a hair cut után. Most már értik, hogy lehet, hogy a német állampapír csak 1% hozamot fizet, de legalább visszakapják a tőkét. (abba most bele sem megyek, hogy ha a németek finanszírozzák a görögöket, a jövőben is kőbevésett-e a német kötvények utáni kamatfizetés, de ez már egyéni ízlés kérdése)      

Címkék: technológia hozam kötvény Görögország

A bejegyzés trackback címe:

https://privatebanking.blog.hu/api/trackback/id/tr305213655
süti beállítások módosítása