apple-stock1.jpg

 

E heti bejegyzésünkben arra voltam kíváncsi, hogy vajon éjjel vagy napközben képződtek a jobb hozamok a világ legértékesebb vállalatának árfolyamában.

 

fokep.PNG

Következő cikkünkben egy érdekes mutatót kívánok ismertetni, mely az Altman-féle Z-mutató. Leginkább a vállalatok csődelőrejelzésére szokták használni. Természetesen ez sem jelez biztosra semmit, ennek ellenére tartós egyirányú változása felhívhatja a vezetők és befektetők figyelmét, hogy érdemes lehet közelebbről megnézni milyen folyamatok eredményeképpen csapódik le a változása.

high_yield.pngKi mondta, hogy nincsenek magas hozamok? Netán kétszámjegyűre vágysz, mint a régi szép időkben?

Íme 12 ország, melynek államkötvényei kiemelkedő hozamot kínálnak, egy kis ország- és devizakockázattal fűszerezve! Persze az inflációt se felejtsük el.

bear-vs-bull-620x388.pngSok elemző és hírlevél szerint a leghosszabb bikapiacban vagyunk eddig. Mostani blogcikkünkben az S&P 500 indexnek az elmúlt hét keddi új csúcsdöntése alkalmából egy rövid visszatekintést teszek, hogy honnan indult a mostanáig kitartó emelkedő trend és megemlítek pár jelentős mérföldkövet.

managing-waste.jpgCikksorozatunk következő részében az amerikai városi hulladékgazdálkodási piacra tekintek ki és ismertetem a nagyobb vállalatokat. Az Amerikai Éptőmérnökök Társasága évente összeállt egy riportot (Infrastructure Report Card-2017), melyben kitér a városi hulladékkezelésre is. Ez alapján egy amerikai állampolgár átlagosan 4,4 font (2 kg) szemetet termel napi szinten. Éves viszonylatban ez 258 millió tonnát jelent. Az ezt feldolgozó, elszállító vállalatoknak kicsit több, mint a fele van csak állami kézben.

main-qimg-2f3394a3c75ea4bfff3359440c0071c1.jpegA 21. század egyik nagy kihívása a népességszámmal együtt növekvő hulladék elszállítása, feldolgozása. A Worldbank 2012-es tanulmánya (What a waste: A Global review of solid waste management) szerint a városokban évente keletkező szilárd hulladék mennyisége elérheti a 2,2 milliárd tonnát is 2025-ben. Ez majdnem duplája lenne a tanulmány megjelenése kori 1,3 milliárdos értéknek. A városiasodás növekedésének természetes mellékterméke a hulladék keletkezése. A cikksorozat ezzel kapcsolatosan vizsgálja meg milyen problémák keletkeznek és ezekkel mely cégek foglalkoznak, illetve milyen kilátásai lehetnek az iparágba befektetni kívánóknak.

on-cm999_disney_b620_20180427125228.jpg

A szórakoztató tartalmakat gyártó vállalatok közül a Netflix múlt havi jelentését követően a héten a Disney tette közzé alapvetően kedvező számait. A tavalyi azonos időszaki negyedévhez képest 7%-os árbevétel (14,24-ről  15,23 milliárd dollárra) és kétszámjegyű EPS növekedést ért el (1,58-ról 1,87-re, ami 18 százalékos változásnak felelt meg), ám a befektetők mégsem vették meg a papírt a jelentés után.

real-estate-investing-vs-stock-market.jpgAz alábbi gondolat „papírra” vetését az az ötlet vezérelte, hogy azon emberek nagy része, akikkel befektetésekről szoktam beszélgetni, a legjobb befektetésnek az ingatlant tartja. Most szögezem le, szerintem is helye van egy diverzifikált portfólióban.Az alábbiakban össze kívánom hasonlítani más befektetési formákkal, hogy kiderüljön, tényleg olyan „tuti” befektetés-e az ingatlan vagy sem.

 

 feco6.png

Az évek során rengeteget olvastam a különféle „optimális portfolió” kialakításról szóló tanulmányok között a legkülönfélébb módszerekről, technikákról. Most bemutatók egy remek eredménnyel kecsegetető vizsgálatot!

 

 


amsterdam.png

A Brexit óta rendszeresen visszatérő téma a londoni City jövője. A brit pénzügyi szolgáltatási szektor a brit gazdaság legnagyobb exportágazata, ezért a Brexitnek a legnagyobb vesztese lehet.

 

 

 

süti beállítások módosítása