kéz.jpgNéhány hete volt szerencsém egy kicsit hosszabb időre elmenni horgászni, melyet hosszú előkészítő munka előzött meg. A legnagyobb kérdés az volt számomra, hogy melyik „szaki” tanácsát fogadjam meg. Ezen töprengve egy gondolat futott át a fejemen. Az ember élete során folyamatosan döntési helyzetbe kerül bizonyos személyekkel kapcsolatban. Ki legyen az iskolai padtársam, az egyetemi lakótársam, a feleségem/férjem, és még sorolhatnám…

Befektetőként a legfontosabb és legnehezebb kérdés: ki legyen a pénzügyi tanácsadóm? Ki lehet az a személy, akire hosszú évek munkájának gyümölcsét rábíznám, aki fogja a kezem a számomra ismeretlen terepen? A következő sorokban ennek eldöntéséhez szeretnék egy kis segítséget nyújtani.

Az első lépcső annak eldöntése, hogy melyik céget keresse meg az ember. Nagyon széles a kínálat, nagyon sok szolgáltató befolyásolja a befektetni vágyókat színes-szagos anyagokkal, irreális hozamígéretekkel . A jelenlegi, alacsony hozamkörnyezetben pedig még inkább kecsegtetően hangzik az éves 30-40%-os hozam ígérete, alacsony kockázat mellett. Lelkes és kitartó horgászként ezt a döntést ahhoz a helyzethez tudnám leginkább hasonlítani, mint amikor az interneten kutakodva az ideális horgászvizet keresi az ember. Csábítóan szép képek rekordfogásokról, és persze mindig mindenki nagyon eredményes a tavon… De higgyék el – rossz döntés esetén – nagyon unalmas a napokat végigülni mindenféle sikerélmény nélkül. Éppen ezért tartom fontosnak, hogy a választott cég stabil tőkeszerkezettel rendelkezzen, átlátható tulajdonosi struktúrája legyen, széles körű lehetőségeket tudjon biztosítani a kereskedni kívánt piacokat, termékeket illetően, illetve a mai modern világban áttekinthető és felhasználóbarát online rendszert biztosítson… Ezen ismérvek megléte azonban maximum egy jó alapot nyújthat ahhoz, hogy elérjük célunkat, de nem garancia a sikerre.

A következő és ennél is nehezebb lépés, hogy „csak” azt az egy szakembert megtaláljuk, aki becsületesen, az igényeinknek leginkább megfelelő portfóliót állítja össze és a leghatékonyabban, legeredményesebben tudja kezelni a rá bízott pénzt. A nagyon széles körű ügyféligények miatt bizony be kell látni, hogy nincs olyan személy, aki mindenki számára „A legmegfelelőbb” lenne. Éppen ezért a befektetési tanácsadó személyét illetően már nagyon nehéz lenne részletes leírást adni az ideális személyről, így mindenkinek azt javaslom, bízzon megérzéseiben, emberismeretében.  Ennek a személynek a megtalálása gyakran egy hosszú folyamat, több sikertelen állomással, de hiszem, hogy kitartással az a bizonyos „partner” – vagy, ahogy a horgászatban a nagy fogást hívják, a „Big One” – megtalálható.

Összegezve tehát, szerintem a sikerhez két dolog szükséges. Egy stabil, széles körű lehetőséget biztosító cég, és egy olyan személy, aki a zavarosból az ügyfél számára szükséges „halakat” ki tudja fogni. Ez nehéz feladat, sok jó és rossz tapasztalatot gyűjt az ember ügyfélként, de érdemes küzdeni, hiszen mindennél többet ér, ha a végén nyugodtan és elégedetten dőlhet hátra azzal a tudattal, hogy megtakarítása megfelelő kezekben van… Az út közepén azonban mindig jusson eszünkbe Mohamed Ali mondása:

„A lehetetlen nem tény. Hanem vélemény.

A lehetetlen nem kinyilvánítás. Hanem kihívás.

A lehetetlen lehetőség. A lehetetlen múló pillanat.

A lehetetlen nem létezik.”

kéz2.jpg

Címkék: befektetés támogatás profit tanácsadó

A bejegyzés trackback címe:

https://privatebanking.blog.hu/api/trackback/id/tr245395775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása