real-estate-investing-vs-stock-market.jpgAz alábbi gondolat „papírra” vetését az az ötlet vezérelte, hogy azon emberek nagy része, akikkel befektetésekről szoktam beszélgetni, a legjobb befektetésnek az ingatlant tartja. Most szögezem le, szerintem is helye van egy diverzifikált portfólióban.Az alábbiakban össze kívánom hasonlítani más befektetési formákkal, hogy kiderüljön, tényleg olyan „tuti” befektetés-e az ingatlan vagy sem.

 

 feco6.png

Az évek során rengeteget olvastam a különféle „optimális portfolió” kialakításról szóló tanulmányok között a legkülönfélébb módszerekről, technikákról. Most bemutatók egy remek eredménnyel kecsegetető vizsgálatot!

 

 

City of Amsterdam

Kullai András

2017.04.27. 16:42


amsterdam.png

A Brexit óta rendszeresen visszatérő téma a londoni City jövője. A brit pénzügyi szolgáltatási szektor a brit gazdaság legnagyobb exportágazata, ezért a Brexitnek a legnagyobb vesztese lehet.

 

 

 

gol_photo.png

GOLLBZ 8.875% 2022 kötvény 94.65% nettó áron, 10.3% hozammal vásárolható. Nagyon jó vétel!

GOL Brazília legtöbb utast szállító diszkont légitársasága. Az elmúlt két év recessziója persze visszavetette a keresletet és ezt meg is szenvedte az összes légitársaság. A GOL tavaly konkrétan odáig jutott, hogy a kötvényei egy részét konszenzussal restruktúrálta. A helyzet azonban sokkal jobbra fordult.

carry_1.png

 

Kevés aktuálisabb piaci lehetőség kínálkozik a befektetők számára a közeljövőben, mint a carry trade. Ahogy a világ vezető jegybankjai eltérő kamatpályára állnak, úgy kaphat újabb lendületet a legősibb devizapiaci stratégia, a carry trade.

hal.pngA vállalati felvásárlások mindig a kedvenc befektetési ötleteim voltak. Az utóbbi időben több már lezárt vagy még folyamatban lévő, de ígéretes M&A tranzakcióban voltunk érdekeltek. Ilyen volt az AB Inbev – SABMiller összeolvadás vagy a még lezáratlan Bayer – Monsanto felvásárlás.Ennek kapcsán szeretnék felidézni egy közel 15 éves történetet a hazai tőzsde történetéből:

meet-me.pngEgy olyan világban élünk, ahol a közösségi oldalak szerepe megkérdőjelezhetetlen. Ez nem csak a mindennapjainkra igaz, hanem az üzleti életre is. Olyannyira, hogy manapság egy cég marketing szempontból óriási hátrányba kerül, ha nem képviselteti magát valamilyen közösségi oldalon. Természetesen az elérhető potenciális ügyfélszám miatt fontos ez.

 

huf.pngBekövetkezett az, amire korábban még nem volt itthon példa. Hazánk a múlt héten hivatalosan is belépett a negatív hozamú országok klubjába, minthogy a három hónapos diszkontkincstárjegy aukción az Államadóság Kezelő Központ által elfogadott ajánlati hozamsáv alja a mínusz 0,01%-os negatív tartományba esett. A sajtó érthető módon felkapta hírt, de mi nézzünk inkább az események mögé: mi történt valójában s mik a kilátások?

size_810_16_9_barragens-e1462344550638-696x347.jpg

A Samarco cég kötvényei jelenleg a névérték 69%-án forognak, miután a legutóbbi kamatfizetésnél az adósságszolgálatot felfüggesztették. Miért látunk lehetőséget egy ilyen vacak papírban?

 

 

05_omv_550.jpgAz OMV körül az utóbbi időben több, a befektetők érdeklődését felkeltő esemény történt. A részvény árfolyama az elmúlt egy évben 43%-ot emelkedett. Ha az osztalékot is figyelembe vesszük, akkor ez az érték 48% felett van.