amsterdam.png

A Brexit óta rendszeresen visszatérő téma a londoni City jövője. A brit pénzügyi szolgáltatási szektor a brit gazdaság legnagyobb exportágazata, ezért a Brexitnek a legnagyobb vesztese lehet.

 

 

 

A globális pénzügyi szolgáltatók: bankok, brókercégek régiónként egy-egy központból irányítva működnek világszerte, ami eddig Európában hagyományosan London volt. A pénzügyi szektor szabályozása azonban az EU jogszabályaira épülnek, ezért a központokat célszerű az EU-n belül tartani. London lehetséges alternatívájaként Frankfurt, Párizs és Dublin szokott általában az ötletek között szerepelni.

Az utóbbi időben megjelent hírek szerint azonban egyesekben felmerült egy új helyszín: Amszterdam. Japán legnagyobb bankjai közül kettő, a Mitsubishi és a Mizuho is vizsgálja annak lehetőségét, hogy Amszterdamba költözzenek. Mellettük számos japán pénzügyi intézmény, köztük a Nomura és a Daiwa már rendelkeznek Hollandiára is kiterjedő jogosítványokkal.

Tehát mi szól Amszterdam mellett?

  1. Relatív alacsony bérleti díjak

 blog1.png

  1. Az angol nyelv széleskörű ismerete Hollandiában
  1. Vonzó adózási környezet

blog11.png

    4. Az ING és az ABN Amro központja és a Euronext is itt van

 

  1. Amsterdam reptere a Schiphol a térség egyik közlekedési gócpontja amelyet kiegészít a kiváló holland vasúti és közúthálózat

 

  1. Bürokráciamentes hivatali ügyintézés

Azért rossz pont is van!

-1   Növekvő idegenellenesség, ami azonban nem egyedülálló

Amennyiben a japán pénzügyi multikat mások is követnék az középtávon látható pozitív hatást gyakorolna a holland gazdaság teljesítményére.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://privatebanking.blog.hu/api/trackback/id/tr812459079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása