apple-carplay-ferrari-ff.jpgAz elmúlt két évben mindenki az Apple új, nagy dobására várt. Kezdetben a TV-k fejlesztésésében látták a befektetők a piaci rést, a megújulás lehetőségét, azonban ezt hamar elvetették. Ezek után jött az óra, amit gyorsan le is gyártott a Samsung, így mostanra már az sem lenne igazi újdonság.

Ezen sztorik meg nem valósulása vezetett az árfolyam erodálódásához. A cég vezére, Tim Cook, azonban továbbra is nyitva hagyta a kiskaput, mondván, áttörés várható a termékek tekintetében.

Egy időben 800 000-1 000 000 forintot is elkértek az autógyárak egy-egy jó minőségű navigációs rendszerért. Az utólag beszerelhető, hordozható navigációs rendszerek azonban lényegesen olcsóbbak voltak, és egy autócserénél sem kellett megválni a szeretett eszköztől, így szép számban terjedtek el a 2000-es évek első felében. Az okostelefonok új trendet hoztak. Ezek  sok funkciója közül a navigáció csak az egyik volt, melyet mindig magunknál hordhattunk, továbbá a programot is pofonegyszerűen frissíthettük.

Ezen tapasztalatokkal felvértezve az Apple összekötötte a kellemeset a hasznossal, és megalkotta a CarPlay-re keresztelt, integrált fedélzeti szórakoztató-elektronikai rendszerét. Ez nagy vonalakban azt jelenti, hogy a legújabb iPhone-unkat csatlakoztatva a kocsi rendszeréhez egy szép nagy kijelzőn elérhetjük kedvenc applikációinkat, legyen szó akár telefonálásról, zenehallgatásról, sms- vagy email- küldésről vagy akár navigációról. Mindezek biztonságos használatához a teljes körű hangvezérlés is nagyban hozzájárul. Az autógyártók még ennél is tovább mennének, hiszen ezen kijelzőn keresztül lehetne a jövőben a klímát vagy akár az ülésfűtést is vezérelnünk, ezáltal az autó belső enteriőrje is sokkal személyre szabhatóbb lenne. Aki azt gondolná, hogy ez a jövő évtized vívmánya lesz, az nagyon is téved: várhatóan ez év második felében már élesben is bemutatkozhat a rendszer, továbbá a Tesla már most is nagyon hasonló eszközt szerel autóiba.

A fanyalgók és kételkedők kedvéért kiemelnék pár nevet, amely már biztosan partner ebben a fejlesztésben: a Ferrari, a Mercedes, a Volvo, a Honda és a Hyundai. A tervek szerint jövőre a BMW, a Ford, a KIA, a Toyota, az Opel, a Nissan és még sokan mások is bevezetik autóikba. Eddig csak a VW csoport nem jelentkezett be a nagyok közül, de ami késik, nem múlik.

A Ferrari videóját itt nézheted meg:

https://www.youtube.com/watch?v=1dFdJBgbLro

Látva az autógyártás rohamos technikai fejlődését, az Apple részéréről nagy húzásnak tűnik a dolog, hiszen itt egy újabb ok, hogy miért legyen mindig újabb és újabb Apple telefonunk.  

Címkék: apple autó

A bejegyzés trackback címe:

https://privatebanking.blog.hu/api/trackback/id/tr125865803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása