BirdfluTudom, a mondás nem teljesen így szól, de a jelenlegi helyzetben kénytelen voltam „nyelvújítóvá” előlépni.

A hírekben már biztosan olvastátok, hogy a Kínában H7N9 névre keresztelt madárinfluenza-járvány halálos áldozatokat is követelt – a legújabb értesülések szerint immár 13-at.

Egyelőre még emberről emberre nem terjed a kór, de a későbbiekben ez a veszély is fennállhat. A kormányzat természetesen igyekszik megtenni a szükséges lépéseket, de addig is lássuk, a piac mivel rukkol elő.

A gyógyszercégek gőzerővel dolgoznak az ellenanyag kifejlesztésén. Ha hinni lehet a pletykáknak, akkor a svájci Roche Holding legújabb influenza készítménye, a Tamiflu kerülhet az eladási listák élére. A készítmény klinikailag bizonyítottan 1,3 nappal gyorsabban segít az influenza gyógyításában, mint más gyógyszerek, ha 48 órán belül felismerjük a tűneteket. Azt azonban még nem tudjuk, hogy a madárinfluenza-megbetegedésekkel szemben milyen hatékonysággal dolgozik a készítmény.

Természetesen más gyártók is rendelkeznek hasonló orvosságokkal, ilyen példának okáért a Sanofi SA, az AstraZeneca PLC vagy éppen a GlaxoSmithKline.

Így mi e cégek grafikonjában keresnénk barátokat magunknak egy-egy erős támaszszint személyében.

Címkék: kína gyógyszer Sanofi AstraZeneca Roche GlaxoSmithKline

A bejegyzés trackback címe:

https://privatebanking.blog.hu/api/trackback/id/tr335228665
süti beállítások módosítása